back-button

Simona Muntean

Picture of the author

S´MORES CHOKLADTRYFFEL PAJ

Är du som jag förtjust i amerikanska desserter? Älskar du också kombinationen marshmallows och choklad? Då kommer dina mungipor gå uppåt om jag säger ordet s´mores. Eller hur? Grillade marshmallows och ett tjock lager choklad mellan två Digestive kex. Du kan göra s´mores hemma trots att du saknar en brännare eller möjlighet att grilla ute. Hur? Låt mig berätta hur och när vi ändå är inne på det tycker jag du ska testa min s´mores paj.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda kex och smör och tryck i botten och upp på kanterna på en pajform som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant eller botten.

2.

Tryck ut med baksidan av en sked eller ett glas.

3.

Ställ pajskalet kallt tills du förbereder tryffelfyllningen.

4.

I en kastrull mät upp smör och grädde.

5.

Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.

6.

Tillsätt chokladen och mixa fyllningen slät med en stavmixer eller för hand.

7.

Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 3-4 timmar.

8.

Toppa pajen med marshmallow halvorna och bränn av ytan med en brännare.

9.

Servera.

Tips!

1.

Det går alldeles utmärkt att bränna maräng eller marshmallows i ugnen om man inte har en brännare. Det viktigaste är att grilla ett par minuter i taget. Passa ugnen så du inte bränner ner hela efterrätten för det kan gå fort. Pajen smakar gott även kall, du får bara lite tuggmotstånd i marshmallows. Gott som tusen! 

Ingredienser

Pajskal

200 g finkrossade Digestive eller Marie kex

150 g smält smör

Chokladtryffel fyllning

75 g smör eller margarin

1.5 dl vispgrädde

300 g mörk choklad, grovt hackad

22-24 stycken stora marshmallows delade i halvor.