Heta upp lite olja i en kastrull. Brynt köttbitarna i. Tillsätt svartpeppar
Godaste köttgryta, en mustig rumänsk gryta. Klar på under en timme. Bästa söndagsmaten och kanske till en eller två matlådor i veckan som kommer.
1.
Heta upp lite olja i en kastrull. Brynt köttbitarna i. Tillsätt svartpeppar
2.
När köttet har fått färg tillsätt gullök. Stek ett par minuter på medelvärme under omrörning tills löken är glansig
3.
Tillsätt paprika och vitlök och stek tills paprika blir mjuk
4.
Tillsätt en burk med krossade tomater, allkrydda och paprikapulver samt vatten. Rör om och låt puttra med lock på tills köttet är mjukt och grytbasen blir tjock/ såsig
5.
Tillsätt mer vatten om det behövs, 1 dl i taget. Och rör om då och då
6.
Smaka av med salt efter smak när grytan är klar. Strö över persilja eller dill
7.
Servera med hemmagjord potatismos, kokt potatis eller ris
1.
Du kan byta ut fläsk mot kycklingfilé rakt av
700 g fläskfilé, kotlett eller karré (benfria och skurna i mindre bitar)
4-5 msk rapsolja
2 stora gullökar finhackade
1 stor röd paprika urkärnad och finhackad
3 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (har använt Mutti)
1 msk paprikapulver
3-4 msk allkrydda/ vegeta eller 2 grönsaksbuljongsrnkngar
5 dl vatten + extra vb
Salt efter smak
Svartpeppar
1 dl hackad persilja eller dill