back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RULLTÅRTA MED VIT CHOKLAD HALLONBÅTAR

  • 45 minuter
  • 10-12

Vit choklad hallonbåtar. Drömmen. Här som en härlig fyllning i rulltårta. Perfekt dessert till årets kräftskiva, rulltårta med vit choklad hallonbåtar från Hemmakväll. Om du inte visste det redan så passar vit choklad jättebra med hallon och i detta fall med hallonbåtar. Den här rulltårtan är superenkel att baka, gör det redan dagen innan. Och hallonbåtarna ser nästan ut som små kräftklor eller hur?

Hur

Gör så

1.

I en kastrull på spisen värm vispgrädde och godisbitar. Rör om hela tiden tills allt godis har smält och du får en slät kräm. Låt den kallna och ställ kallt någon timme.

2.

Sätt ugnen på 200 grader vanligt ugnsvärme. Lätt bakplåtspapper på en plåt på 25 X 35 cm. Ställ åt sidan.

3.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en liten skål.

4.

I en annan skål vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vit och luftigt.

5.

Tillsätt mjölblandningen och vatten och vänd försiktigt tills du får en jämn och klumpfri smet.

6.

Häll smeten i formen och jämna till ytan.

7.

Grädda i 5 minuter eller tills rulltårtan har fått en ljusbrun färg.

8.

Vänd pappret med rulltårtan över ett annat bakplåtspapper som du har strött strösocker över. Pensla bakplåtspapper med kallt vatten för att kunna ta bort från rulltårtan utan att det fastnar.

9.

Rulla rulltårtan från den långa sidan i bakplåtspapper och täck med en handduk.

10.

Vispa färskost slätt och tillsätt några msk kall kräm åt gången. Vispa emellan.

11.

Bredd ca 3/4 delar av krämen över rulltårta och rulla lätt. Ställ på ett serveringsfat.

12.

Lägg resten av krämen i en spritspåse försett med tyll och spritsa på rulltårtan.

13.

Garnera med hallonbåtar och ev färska hallon.

14.

Förvaras kallt till servering.

Ingredienser

Rulltårta

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kallt vatten

Kräm på vit choklad & hallonbåtar

200 g godis, vit choklad hallonbåtar, klippta i mindre bitar

2 dl vispgrädde

100 g färskost naturell

Garnering

lite kräm

vit choklad hallonbåtar

ev färska hallon

citronmeliss eller myntablad