back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ROSTAD TOMAT & PAPRIKASOPPA

  • 5 minuter + 40 minuter
  • 4 personer

Krämig tomat och paprikasoppa på grönsaker rostade i ugnen. Den påminner inte alls om den tråkiga tomatsoppa man fick i skolan som barn. Denna soppa kommer alla i familjen att älska.

Hur

Gör så här

1.

I en ugnsform lägg paprika, tomater, en hel vitlök som du har skurit bort toppen på och delad salladslök. Salta och peppra lätt. Ringla över olivolja

2.

Grilla i mitten av ugnen i 175 grader, över och undervärme, tills grönsakerna har mjuknat och rostats

3.

Dela paprikorna och ta bort kärnhuset. Lägg i en blender eller matberedare. Lägg i tomat och lök. Tryck ut vitlöksklyftorna och kasta skalet

4.

Häll över ev olja och saft som har bildads i formen. Häll i 1-2 dl het vatten. Mixa till en jämn och krämig konsistens

5.

Tillsätt ev mer vatten om soppan är för tjock. Salta och peppra

6.

Servera med grädde eller bara som den är. Gott att servera ugnsrostat vitlöksbröd eller krutonger. Njut!

Ingredienser

Ingredienser

2 stora röda paprikor

600 g tomater

1 vitlökshuvud

2 salladslökar

ca 4 msk olivolja 

salt & peppar

Vatten