Lägg sötpotatis, morot, lök och vitlök på en ugnsplåt.
En krämig rostad sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Så enkelt att göra på få ingredienser. Passar lika bra till vardag som första rätten till finmiddag.
1.
Lägg sötpotatis, morot, lök och vitlök på en ugnsplåt.
2.
Salta, peppra, ringla över olivolja. Blanda väl.
3.
Rosta i ugn i 175 grader, över och undervärme, i ca 30 min eller potatisen är mjuk.
4.
I en kastrull fräs riven ingefära i lite olivolja. Tillsätt spiskummin och kokosmjölk.
5.
Gå in med de rostade rotfrukter och grönsaker. Häll över vatten och buljongtärning.
6.
Koka upp och sjud i ca 5 min. Mixa med stavmixer eller i blender.
7.
Salta och peppra ifall det behövs. Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens på soppan.
8.
Servera soppan toppad med brödkrutonger, frön och hackad färsk koriander.
800 g sötpotatis
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
olivolja
salt och peppar
2 cm ingefära
1 tsk spiskummin
2 dl kokosmjölk
1,5 dl vatten
2 grönsaksbuljong kuber