back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ROSTAD PUMPASOPPA

  • 5 minuter + 30 minuter
  • 4 personer

Krämig pumpasoppa på rostad pumpa och grönsaker. Lätt att laga och att variera.

Hur

Gör så

1.

Skär ändarna på pumpan och skiva. Ta bort kärnorna.Skölj potatisarna och dela i klyftor.

2.

Skala gullök och dela i fyra. Skala vitlöken.Dela paprikan på längden och rensa bort kärnorna.

3.

Lägg allt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö över salt.

4.

Rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 20-30 min eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.

5.

Ta bort skalen från pumpa. Lägg allt i en blender. Fyll på med vatten och mixa slät.

6.

Häll soppan i en kastrull, fyll på med mer vatten och lägg i grönsaksbuljong.

7.

Rör om och koka upp på spisen. Låt småkoka ett par minuter. Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta.

8.

Servera soppan toppad med pumpafrön, chiliflakes och örter. En brödbit är gott till.

Ingredienser

Ingredienser

1 butternut pumpa

2 potstis

1 gullök

2 vitlöksklyftor

1 stor paprika

olivolja och flingsalt

2 grönsaksbuljongtärningar

Topping och servering

rostade pumpafrön

chiliflakes

färska örter