back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ROSTAD BLOMKÅL- OCH POTATISSOPPA

  • 10 minuter + 30 minuter
  • 4 personer

En heelt magiskt god soppa på få ingredienser men med mycket smak. Toppa soppan med riven parmesan eller häll i lite grädde. Så så gott!

Hur

Gör så här

1.

Olja in en ugnsplåt. Lägg alla grönsaker på. Salta och peppra samt strö över allkrydda.

2.

Grilla grönsakerna i ca 30 minuter i ca 175 grader värme, tills de är mjuka.

3.

Lägg alla grönsaker i en blender eller matberedare. Tryck ut vitlöken ur skalet. Häll över även saften som har bildats.

4.

Tillsätt kokt vatten blandat med allkrydda eller buljongtärning så det täcker precis grönsakerna och mixa slät.

5.

Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.

6.

Servera soppan med chiliolja, brödkrutonger och grönt, ev chiliflakes.

Ingredienser

Ingredienser

Ett medel stor blomkålshuvud delat i mindre bitar

2 potatisar, delade i klyftor

1 röd paprika halverad

5-6 tomater halverade

En mindre vitlök som du har delat av toppen

En gullök skalad och delat i klyftor eller 3 salladslökar delade

Olivolja att ringla över

Salt och papper

1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk Vegeta allkryda

Hett vatten

Till servering

Oliv- eller chiliolja

Chiliflakes

Brödkrutonger

Färsk persilja hackad