Olja in en ugnsplåt. Lägg alla grönsaker på. Salta och peppra samt strö över allkrydda.
En heelt magiskt god soppa på få ingredienser men med mycket smak. Toppa soppan med riven parmesan eller häll i lite grädde. Så så gott!
1.
Olja in en ugnsplåt. Lägg alla grönsaker på. Salta och peppra samt strö över allkrydda.
2.
Grilla grönsakerna i ca 30 minuter i ca 175 grader värme, tills de är mjuka.
3.
Lägg alla grönsaker i en blender eller matberedare. Tryck ut vitlöken ur skalet. Häll över även saften som har bildats.
4.
Tillsätt kokt vatten blandat med allkrydda eller buljongtärning så det täcker precis grönsakerna och mixa slät.
5.
Tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
6.
Servera soppan med chiliolja, brödkrutonger och grönt, ev chiliflakes.
Ett medel stor blomkålshuvud delat i mindre bitar
2 potatisar, delade i klyftor
1 röd paprika halverad
5-6 tomater halverade
En mindre vitlök som du har delat av toppen
En gullök skalad och delat i klyftor eller 3 salladslökar delade
Olivolja att ringla över
Salt och papper
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk Vegeta allkryda
Hett vatten
Oliv- eller chiliolja
Chiliflakes
Brödkrutonger
Färsk persilja hackad