back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RISGRYNSGRÖT I UGNEN

  • 5 minuter + 60 minuter
  • 6 personer

Busenkel risgrynsgröt som du lagar i ugnen! Servera med saffransmjölk och lingon.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

2.

I en ugnssäker form häll riset, strösocker och salt. Lägg i smöret och kanelstången.

3.

Häll över mjölk och täck med aluminiumfolie.

4.

Ställ i mitten av ugnen och koka för ca 1 till 1,5 h. Kolla en gång efter halva tiden har gått.

5.

När riset är kokt ta ut formen och häll i lite vispgrädde beroende på önskad konsistens. Grädden gör gröten krämigare och godare då klart 😜

6.

Servera varm med mjölk/saffransmjölk och lingonsylt eller kanel.

Ingredienser

Ingredienser

2 dl okokt grötris

2 msk strösocker

0,5 tsk salt

en kanelstång

30 g smör

1 liter mjölk

en skvätt vispgrädde

Till servering

Saffransmjölk (varm mjölk med 1 krm saffran)

Lingonsylt eller kanel att toppa med