Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Busenkel risgrynsgröt som du lagar i ugnen! Servera med saffransmjölk och lingon.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
2.
I en ugnssäker form häll riset, strösocker och salt. Lägg i smöret och kanelstången.
3.
Häll över mjölk och täck med aluminiumfolie.
4.
Ställ i mitten av ugnen och koka för ca 1 till 1,5 h. Kolla en gång efter halva tiden har gått.
5.
När riset är kokt ta ut formen och häll i lite vispgrädde beroende på önskad konsistens. Grädden gör gröten krämigare och godare då klart 😜
6.
Servera varm med mjölk/saffransmjölk och lingonsylt eller kanel.
2 dl okokt grötris
2 msk strösocker
0,5 tsk salt
en kanelstång
30 g smör
1 liter mjölk
en skvätt vispgrädde
Saffransmjölk (varm mjölk med 1 krm saffran)
Lingonsylt eller kanel att toppa med