back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RICOTTA TIRAMISU

  • 10 minuter
  • 8 personer

Ricotta Tiramisu, enkelt och gott. Krämen känns lite fräschare, inte lika mycket fett i ricottaosten som det är i mascarpone. Och att göra den med kex istället för Savoiardi kex kan vara ett enkelt sätt att göra Tiramisu glutenfritt. Jag sa till dottern att det var falsk Tiramisu jag hade gjort till henne. ”Men det smakar som Tiramisu mami!”

Hur du gör denna kan du se i video HÄR.

Hur

Gör så här

1.

Vispa grädden till medelhårda toppar. Ställ åt sidan.

2.

Blanda ricottan krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda jämnt.

3.

Vänd hälften av grädden i ostsmeten. 

4.

På ett serveringsfat lägg 6 kex som du har doppat först snabbt i kaffe blandat ev med likör.

5.

Bred på hälften av ostfyllningen. Doppa snabbt 6 kex till i kaffe och lägg över fyllningen. Bred över resterande fyllning. Avsluta med ett till lager kex.

6.

Toppa med vispad grädde. Låt vila i kylskåp så det hinner safta till sig. Sikta kakao över precis innan servering.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl vispgrädde

400 g Ricottaost

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

18 stycken rektangulära kex

3 dl bryggt kaffe

ev 2 msk Amaretto likör (kan uteslutas) 

osötad kakao att sikta över