back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Regnbågstårta

En enkel och färgglad tårta med White Velvet bottnar, vanilla cream cheese frosting, imbc, och bubbelgum essens. Dekorerad med regnbåge och moln i imbc och silver spray.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Sätt ugnen på 175º C.

    2.

    Börja med att göra bottnarna genom att blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.

    3.

    Häll över den smälta smöret och blanda till en gryning massa.

    4.

    I en annan skål vispa äggvitorna med mjölk och vanilj. Häll lite i taget av mjölkblandningen över mjölmassan och vispa kontinuerligt. Vispa till en jämn smet.

    5.

    Tillsätt ev livsmedelsfärg om du vill ha en annan färg på dina bottnar. Annars blir bottnarna, precis som det heter White velvet cake, vita och sammetslena.

    6.

    Fördela smeten i 3 formar ( runda på 20-23 cm) som du har smörjt och mjölat samt klätt botten med bakplåtspapper. Jag använder engångsformar och till denna tårta använde jag fyrkantiga formar.

    7.

    Grädda längst ner i ugnen för ca 25-30 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna. Låt svalna något innan du tar ut dem ur formarna.

    8.

    Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en termometer.

    9.

    Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.

    10.

    Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget. Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt vispa så kommer krämen att ”vända” och bli tjock, luftig och slät.

    11.

    Färgsätt eller smaksätt den, det är det sista du gör innan krämen ska användas.

    12.

    Nedan ser ni ett steg för steg för hur jag har monterat och dekorerat tårtan.

    13.

    Krämen delade jag i flera skålar och färgade i alla regnbåges vackra färger. Kom på sen att jag hade missat grön.

    14.

    Tårtan fick stå och safta till sig under en natt. Efter att jag hade täckt tårtan med kräm spritsade jag regnbågen i olika färger. Behövdes inte mer än 3 msk kräm i varje färg för att få till den.

    Ingredienser

    White Velvet bottnar

    4 st äggvitor

    2,5 dl mjölk

    1,5 tsk vaniljpulver (2,5 tsk vaniljsocker)

    5 dl mjöl

    4 dl socker

    1,5 tsk bakpulver

    0,25 tsk salt

    175 g smör, smält i micron

    En sats räcker till en form på ca 20-24 cm och det blir 3 bottnar

    italiensk marängsmörkräm imbc

    2,5 dl strösocker

    0,6 dl vatten

    4-5 äggvitor eller 1,3 dl äggvitor

    2 msk strösocker

    300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar

    ev färg- eller smaksättning

    En sats räcker till att frosta tårtan