back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RED VELVET OREO CHEESECAKE

Denna goding överraskade jag min älskling med på vår dag. Men den passar lika bra i juletider som den passar på Alla hjärtans dag! Baka den och gör någon glad vet jag! Alla kan vi behöva lite mer Red Velvet Oreo Chocolate Cheesecake i våra liv. Blev inte riktigt knallröd som jag hade velat men smaken var definitivt inget fel på. Jag måste nog säga att det var mer än ”inget fel på”. Den blir gudomligt krämig och god. Oreo + cremecheese är en av de bästa kombinationerna. Du behöver inte tro mig på mitt ord. Testa så får du se.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 200º C.

2.

I en rund form med löstagbara kanter, lägg bakpapper i botten.

3.

Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.

4.

Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen.

5.

Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.

6.

Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.

7.

Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj.

8.

Blanda i gelefärgen. Jag använde Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber ( röd, gul och blå ) att köpa i vanliga matbutiker.

9.

Smält chokladen i mikron, ca 10 sec åt gången, tills den är smält.

10.

Vispa chokladen i ostmassan.

11.

Mikra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan.

12.

Vänd försiktigt i grädden.

13.

Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur.

14.

Kyl cheesecake för ca 4-5 timmar eller över natten.

15.

Vispa ost till topping luftigt.

16.

Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum.

17.

Vänd försiktigt i osten och frosta cheesecake efter tycke.

Ingredienser

Botten

25 stycken Oreo krossade

75 g smör, smält

Cheesecake fyllning

200 g färskost Philadelphia, rumstemperatur

2 dl yoghurt

3 dl vispgrädde

200 g vit choklad

1.5 – 2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk gelatin

4 msk kallt vatten

1.5 tub röd gelefärg

topping

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

100 g färskost Philadelphia