back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RABARBERKRÄM MED KARDEMUMMA

En god och enkel rabarberkräm som kan användas på olika sätt, som fyllning i tårta eller cheesecake, fyllning i bullar, blandad med vaniljglass eller ätas som den är.

    Hur

    1.

    Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret. 

    2.

    Sänk värmen och låt krämen småkoka/puttra i några minuter till. Krämen är klar när rabarberna är mjuka.

    3.

    Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.

    4.

    Du kan även frysa in den kalla krämen. I kylskåp håller den i ca 2 veckor.

    Ingredienser

    500 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar

    2/3 dl vatten

    1 – 1 1/2 dl gelésocker (beroende på hur söt kräm du vill ha)

    1/2 tsl stött kardemumma

    1 tsk vaniljsocker

    saften från 1 citron