Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
En god och enkel rabarberkräm som kan användas på olika sätt, som fyllning i tårta eller cheesecake, fyllning i bullar, blandad med vaniljglass eller ätas som den är.
1.
Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
2.
Sänk värmen och låt krämen småkoka/puttra i några minuter till. Krämen är klar när rabarberna är mjuka.
3.
Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
4.
Du kan även frysa in den kalla krämen. I kylskåp håller den i ca 2 veckor.
500 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
2/3 dl vatten
1 – 1 1/2 dl gelésocker (beroende på hur söt kräm du vill ha)
1/2 tsl stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
saften från 1 citron