back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RABARBERKOMPOTT MED JORDGUBBAR OCH VANILJ

Rabarberkompott med jordgubbar och vanilj, bara en hint. Så enkelt att göra och så gott. tror min kompott blev klar på 15 minuter. Den är verkligen så god att du vill bara ta en sked, sätta dig i soffan och skedda i dig tills du når botten på burken. Känns ganska så nyttig eftersom den innehåller mindre socker. Och kolla in de härliga färgerna som piggar upp vilken dag som helst. Du kan äta den tillsammans med vaniljglass, värm den lite så blir det perfekt, eller använda som fyllning i en tårta.

Hur

Gör så

1.

Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljpasta. Om du vill ha syrligare kompott använd mindre mängd strösocker

2.

Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka

3.

Häll upp i rena burkar och sätt på lock på en gång

4.

Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet

Ingredienser

Ingredienser

600 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar

1 dl vatten

4-6 msk strösocker

6-8 färska jordgubbar grovt hackade

1 tsk DrOetker vaniljpasta eller en äkta vaniljstång