back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RABARBER- OCH HALLONDESSERT

  • 4 personer

Låt mig presentera sommaren godaste rabarber och hallondessert. Och du kan alltid byta ut rabarber och hallonkompott mot andra frukt eller bär. Skippa kompotten och gå på mossade bär med lite vaniljsocker på. I’m just saying, möjligheterna är många.

Hur

Gör så här

1.

I en kastrull på spisen koka upp alla ingredienser till kompott. Låt puttra på låg värme tills rabarbern blir mjuka.


2.

Ta bort från plattan och låt kompotten kallna. Förvaras i burk med lock, i kylskåp, i upp till en vecka

3.

Blanda kex och smält smör till en blöt grynig massa. Ställ åt sidan

4.

Rör färskosten mjukt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet

5.

Ta fram dina glas. Fördela kexsmulet men spara ca 3-4 msk till garnering

6.

Fördela kompotten över kexet, spara ca 3-4 msk till garnering

7.

Häll överostsmeten och jämna till ytan

8.

Garnera med en klick kompott. Strö över kexsmul och dekorera med blommor eller grönt

9.

Kan serveras omgående eller förvaras i kylskåp till servering ( i upp till ett dygn)

10.

Tips! Vänta med garneringen till servering

Ingredienser

Rabarber och hallonkompott

2 rabarberstjälkar, delade i 1 cm bitar

100 g frysta hallon

1 dl gelesocker

1 dl vatten

saft av 1/2 citron

Botten

8 st Digestive kex, finkrossade

40 g smör, smält

Vanilj och kardemummadessert

100 g färskost naturell

1 dl sötad kondenserad mjölk

3 dl vispgrädde (byt ut 1,5 dl mot mjölk för lösare dessert)

1/4 tsk kardemummakärnor mortlade

Garnering

kexsmulor

4 msk rabarber och hallonkompott

ätbara blommor eller grönt (myntablad eller citronmeliss)