Vispa jäst, varmt vatten och 3 msk vetemjöl i en stor bunke. Plasta in och låt vila i 10 min eller tills det börjar skumma.
Luftigt, saftigt och gott med massa extra protein och fiber. Ät bröd med gott samvete.
1.
Vispa jäst, varmt vatten och 3 msk vetemjöl i en stor bunke. Plasta in och låt vila i 10 min eller tills det börjar skumma.
2.
Mixa äggvitor och keso i blender eller matberedare.
3.
Häll vätskan över jästblandningen i bunken och blanda jämnt.
4.
Tillsätt, fröna, fullkornsmjöl, börja med 6 dl vetemjöl och salt och knåda tills all vetemjöl har inkorporerats. Addera lite mer vetemjöl om degen klibbar.
5.
Addera tills degen är klibbfri.
6.
Plasta in bunken och låt vila på en varm plats i ca 1,5 h gills degen har dubblat sin volym.
7.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en avlång form, ca 15 X 25 cm, med bakplåtspapper.
8.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg i formen med skarven neråt.
9.
Låt den vila under en kökshandduk för 30 min. Gör ett snitt på toppen med en extra vass kniv.
10.
Lägg in formen i nedersta delen av ugnen. Kasta ca 2 dl vatten i botten på ugnen och stäng luckan. Ångan som bildas gör att brödet fortsätter jäsa och blir högt och fint samt får en knaprig skorpa.
11.
Grädda i ca 40 min eller gills brödet är klar och fått fin yta.
12.
Låt brödet svalna i formen sen på galler. Skär brödet efter det har kallnat. Bred på smör och NJUT!
1.
Här hittar du receptet på mitt andra proteinbröd. https://www.simonamuntean.se/se/simonamuntean/proteinbrod
1,5 tsk torrjäst eller 25 g färsk
0,75 dl ljummet vatten
2,5 dl äggvitor eller 7 st ( har använt äggvitor på flaska)
250 g keso
1 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
2 dl stenmalt fullkornsmjöl
6+ 2 dl vetemjöl
1 msk salt ( anv 2 tsk om du vill ha mindre salt)