back-button

Simona Muntean

Picture of the author

POTATIS & PURJOLÖKSSOPPA

  • 15 minuter + 20 minuter
  • 8 portioner

En potatis & purjolöksoppa i all sin enkelhet och som kommer bli dagens lunch

Hur

Gör så här

1.

Stek potatis, purjo- och vitlök i olja i en djup kastrull. Bara tills purjolöken mjuknar

2.

Häll 1,5 l vatten och grönsaksbuljong och låt småkoka under lock för ca 20 min eller tills potatisen är klara

3.

Ta bort från plattan och mixa soppan slätt

4.

Tillsätt ev mer vatten om soppan är för tjock. Salta och peppra efter smak

5.

Koka upp och ta bort från plattan

6.

Servera med en klick créme fraîche, ringla lite olivolja, strö över chiliflakes och toppa med grönt

Ingredienser

Soppa

1 kg potatis, skalad och tärnat

15 cm purjolök skivat

0.5 dl olja

2 vitlöksklyftor finhackade

2 grönsaksbuljongtärningar

1,5-2 l vatten

salt och peppar

Topping

olivolja att ringla över

chiliflakes

crème fraîche

färsk timjan