Stek potatis, purjo- och vitlök i olja i en djup kastrull. Bara tills purjolöken mjuknar
En potatis & purjolöksoppa i all sin enkelhet och som kommer bli dagens lunch
1.
Stek potatis, purjo- och vitlök i olja i en djup kastrull. Bara tills purjolöken mjuknar
2.
Häll 1,5 l vatten och grönsaksbuljong och låt småkoka under lock för ca 20 min eller tills potatisen är klara
3.
Ta bort från plattan och mixa soppan slätt
4.
Tillsätt ev mer vatten om soppan är för tjock. Salta och peppra efter smak
5.
Koka upp och ta bort från plattan
6.
Servera med en klick créme fraîche, ringla lite olivolja, strö över chiliflakes och toppa med grönt
1 kg potatis, skalad och tärnat
15 cm purjolök skivat
0.5 dl olja
2 vitlöksklyftor finhackade
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5-2 l vatten
salt och peppar
olivolja att ringla över
chiliflakes
crème fraîche
färsk timjan