I en skål lägg Oreokakorna och häll vispgrädden över.
Ätbara presenter är dem bästa som finns. Skapa personliga chokladkakor med favorit fyllning och vacker garnering. Dessa personliga chokladkakor är perfekta till Alla Hjärtans Dag och alla andra festliga tillfällen.
1.
I en skål lägg Oreokakorna och häll vispgrädden över.
2.
Plasta in och ställ i kylskåp för ca 4 timmar eller över natten.
3.
Smält den vita chokladen. Fördela den i flera små skålar. Tillsätt några droppar i taget av valfri chokladfärg tills du når önskad nyans. Använd olika färger i skålarna beroende på vilka dekorationer du vill göra.
4.
Fyll din form med färgad choklad. Låt stelna och tryck sedan ut figurerna på ett bakplåtspapper.
5.
Temperera* chokladen till skalen. Gjuta chokladskalen enligt beskrivningen på BakeCake, se här.
6.
Vispa moussen fluffigt.
7.
Fyll skalen med mousse och jämna till ytan.
8.
Smält choklad och häll över och täck moussen och försegla chokladkaka.
9.
Garnera med chokladdekorationerna, strössel och glitter. Använd fantasin!
10.
Låt stelna och förvara kakorna svalt.
1.
*Smält hälften av chokladen i mikrovågsugnen, 30 sec åt gången. Rör i och mikra igen. Chokladen ska vara helt smält, rinnande, ca 45-50 grader. Så lägger du i några bitar av den osmälta chokladen, rör om tills de smälter. Lägg ner några bitar till och rör om tills de har smält. Fortsätt tills den smälta chokladen har fått rätt antal grader. För mörk choklad 31-32 grader, ljus choklad 29-30 grader och vit choklad 28-29 grader.
8 st Oreokakor
2 dl vispgrädde
500 g choklad (ljus eller mörk) till skal
200 g vit choklad till dekorationer
Chokladfärg
Strössel
Glitter
Sockertermometer