back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PEPPARKAKSMUMS MED LINGON

  • 16 personer

Pepparkaksmums med lingon och självklart kokosglasyr. Det är mitt bidrag till årets 1:a Advent. Ljuvligt god kaka om du frågar mig. Du ka utesluta lingonen men jag tycker inte du ska göra det. Det ger perfekt balans mellan sött och syrligt. Omöjligt att bara ts en.

Hur

Instruktioner

1.

Ställ ugnen på 175 º C och klä en form ca 20 X 20 cm i bakplåtspapper eller smörj och bröa formen. Ställ åt sidan.

2.

Vispa ägg och socker poröst.

3.

Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten.

4.

Häll i mjölken och vispa snabbt till en klumpfri smet.

5.

Vänd lingon i smeten och blanda lätt.

6.

Häll i formen och grädda i mitten av ugnen för cirka 20 minuter, provkänn med en sticka att kakan är torr i mitten.

7.

Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser samt vispa den slät.

8.

Strö över kokosflingor och ställ kakan svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp den i bitar.

9.

Låt glasyren svalna något innan du breder på den kallna kakan.

Ingredienser

Smet

3 st ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 msk pepparkakskrydda

1.5 dl mjölk

1 – 1.5 dl frysta lingon (kan uteslutas)

Glasyr

100 gram smör

3.5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

1 dl kokosflingor