Krossa pepparkakorna och lägg dom i en djup skål.
Kanske julens enklaste men definitivt bland den godaste desserten, pepparkaksmousse med lingonsås. Eller till nyår. Och så är det lätt som en plätt att göra den. Effektiv tid är inte mer än 10 minuter. En dessert värd att serveras på Nobelmiddagen. Bläddra för video på hur du gör!
1.
Krossa pepparkakorna och lägg dom i en djup skål.
2.
Häll vispgrädden över, plasta in och ställ kallt i minst 2 timmar eller över natten.
3.
Vispa de mjuka pepparkakorna luftigt.
4.
Fördela i glas eller formar och garnera efter tycke. Håller i minst 2 dygn i kylskåp.
5.
Garnera precis innan servering. Njut!
1.
I en kastrull på spisen värm frysta lingon. Tillsätt gelésocker och vaniljsocker.
2.
Häll över glögg och låt puttra ett par minuter.
3.
Ta bort från plattan och låt kallna. Använd till dessert, toppa morgongröten, overnight oats eller saffransglass.
175 g pepparkakor
5 dl vispgrädde
ev 0.5 - 1 dl florsocker
200 frysta lingon
1 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl glögg