back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Pavlova

En enkel och god Pavlova-tårta som är spröd på utsidan och krämig på insidan. Gluttenfri och lätt att göra med få ingredienser. Perfekt att servera med vaniljkräm, grädde, färska frukter och bär.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º.

    2.

    På en plåt lägg ett bakplåtspapper som du har ritat en cirkel på ca 18 cm. Har själv använt en rund springform.

    3.

    Vispa äggvitorna till hård skum. Tillsätt sockret, en msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa i sist maizena och vanilj. Vänd i sist vinägern i marängen.

    4.

    Klicka marängen inanför den cirkel du har ritat och se till all slätta till runt och och toppen så det ser ut som en tårtbotten.

    5.

    Sänk värmen i ugnen till 125º och grädda marängen i nedersta delen av ugnen för 1,25 timme.

    6.

    Låt marängen kallna helt innan du förflytar den till ett dessertfat och garnerar. Var försiktig med marängen som är spröd och går lätt sönder.

    7.

    Garnera med färsk frukt eller bär och ringla ev över smält choklad. Njut!

    Ingredienser

    4 äggvitor

     200 g strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk vitvinsvinäger

    1,5 msk maizena

    2 dl grädde (vispat men inte för hårt)

    Färska eller frysta frukt och bär

    ev 50 g choklad att smälta och ringla över