Ta fram dina portionsformar, det kan vara glas, fina burkar eller skålar. Super snyggt att ta fram olika modeller, se till att dessa rymmer ungefär lika mycket så inte gästerna börjar bråka.
Jag har gjort en av de enklaste men godaste desserten med nöt-crème cookie dough i lösvikt. Det tar mindre tid att svänga ihop denna underbara efterrätt till middag än det gör att duka påskbordet. Nu har jag sagt det och du får ge mig rätt när du har gjort den och smakat.
1.
Ta fram dina portionsformar, det kan vara glas, fina burkar eller skålar. Super snyggt att ta fram olika modeller, se till att dessa rymmer ungefär lika mycket så inte gästerna börjar bråka.
2.
Blanda kexsmulorna med smör till en lätt fuktig grynig massa.
3.
Vispa färskosten med nöt-crème cookie dough med elvisp i ca 3 minuter.
4.
Tillsätt vispgrädden och vispa lätt tills det har blandats och sen på hög hastighet i 2-3 minuter. Krämen blir luftig och stabil.
5.
Du kan antingen skedda krämen i dina portionsformar eller spritsa in. Fyll formarna nästan till hälften.
6.
Fördela kexsmulorna ovanpå men lämna 2 msk till garnering. Klicka lite curd på.
7.
Fyll formarna med resterande kräm och toppa med curd, kexsmulor och chokladägg eller annat påskgodis.
6 stycken Digestive kex, fin krossade
30 g smör, smält
400 g färskost naturell
8 stycken nöt-crème cookie dough i lösvikt
1.5 dl vispgrädde
Chokladägg, chokladkulor
1.5 – 2 dl passion eller annan favorit curd
2 msk Digestivekex smulor