Blanda gelatinpulver med 3 1/2 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter.
Påskens enklaste mums mums och kanske sötaste bakverk. Påskiga biskvier. Vet inte vad du har för planer för påsken men själv kommer jag bara baka något litet. Typ som dessa enkla läckerheter
1.
Blanda gelatinpulver med 3 1/2 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter.
2.
I en kastrull på spisen koka upp strösocker och vatten. Tillsätt gelatinet och fortsätt sjuda tills sockerkristallerna har lösts upp. Låt svalna ett par minuter.
3.
Vispa äggvitorna till fasta toppar. Under fortsatt vispning tillsätt sockerlaget i en tunn stråle. Fortsätt vispa i ca 15 minuter till marängen är fast och blank.
4.
Med hjälp av en spritspåse och rund tyll spritsa ut önskad form på kexen och stoppa dem i frysen 2 timmar.
5.
Smält chokladen i mikrovågsugn ca 30 sekunder åt gången, rör i emellan. Tillsätt oljan och pastafärgen och blanda jämnt.
6.
Doppa varje mums mums och lägg över på ett galler, dekorera med chokladkross. Förvara i kylen.
1.25 msk gelatinpulver
3.5 msk kallt vatten
4 dl strösocker
1 dl kallt vatten
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
20 stycken Mariekex
200 g vit choklad
1 msk olja neutral i smaken
en knivsudd gul pastafärg, ätbar
3-4 krossade chokladägg