Skala päronen och dela i mindre bitar. Lägg i en kastrull på spisen.
Denna goda päronmarmelad med vanilj och kardemumma passar lika bra till ost och kex som till pannkakor eller fyllning i höstens födelsedagstårta. Nu när hösten är på i gång gäller det att passa på och ta vara på allt naturen har att erbjuda. Päronmarmelad hittar du inte så lätt i affären och då passar det perfekt att göra egen marmelad på nolltid. Med Dannsukker Syltsocker med pektin är det superenkelt att sylta även om du inte är expert på. Dansukker Vaniljsocker och kardemumma ger marmeladen en underbar smak.
1.
Skala päronen och dela i mindre bitar. Lägg i en kastrull på spisen.
2.
Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp under omröring.
3.
Låt marmeladen puttra i ca 10-15 minuter tills päronbitarna är mjuka.
4.
Mosa de lätt. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på locket. Förvaras svalt.
1 kg mjuka päron
3 dl Dansukker Syltsocker
3 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
0.5 dl färskpressat citronsaft