Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme
2.
Klä en form på ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
3.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål
4.
Vispa ägg och strösocker luftigt
5.
Tillsätt resten av ingredienserna och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet
6.
Häll hälften av smeten i formen. Täck med päronbitarna
7.
Häll över resterande smet och jämna till ytan
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter tills kakan känns klar
9.
Ta ut och låt kakan svalna i formen
10.
Skär i lagom stora bitar och sikta florsocker över innan servering
11.
Förvaras svalt i låda med lock
2 ägg
20 msk strösocker
20 msk mjölk
20 msk olja
30 msk vetemjöl
0.25 tsk salt
0.5 tsk kardemumma
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 stora skalade och skivade eller grovt hackade päron
florsocker att sikta över