back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PANNKAKSRULLAR MED MASCARPONE, JORDGUBBAR OCH GRÄDDE

  • 10 minuter
  • 8 personer

Till festen. Perfekt som mingelmat, plock. Lätt att göra. Grädda ett gäng pannkakor som du förvarar i kylen. Förbered dagen innan eller samma dag.

Hur

Gör så:

1.

Bred mascarpone på pannkakorna. Riv över ev lite limeskal.

2.

Dela pannkakorna på mitten. Rulla som i video.

3.

Rulla ihop med lite mynta eller citronmeliss med hjälp av en grill- eller coktailpinne.

4.

Sikta florsocker över.

5.

Vispa ev grädde. Toppa pannkaksrullarna med ca 1,5 tsk grädde och en halv jordgubbe.

Obs!

1.

Håller i kylskåp i upp till 2 dygn.

Tips!

1.

Kan fyllas med annan bredbar matost, riven pepparrot, Toppas med lite creme fraîche och dill.

Ingredienser

Ingredienser

4 gräddade pannkakor

100 g mascarponeost

ev riven skal av en halv lime

Topping

florsocker att sikta över

2 dl vispgrädde

4 jordgubbar halverade

mynta eller citronmeliss