back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PAJSKAL

  • 120 personer

Superenkelt pajskal till både mat- och dessertpajer. Du svänger ihop den i ett nafs och det behöver varken kylas ner eller förgräddas innan. Använd den till både mat och dessertpajer. Kavla den tunt och dekorera pajen med resterande deg.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200º C

2.

Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölk och rör ihop

3.

Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda eller kyl inte!

4.

Fyll skalet med valfri fyllning

5.

Grädda i ugnen i 35 minuter tills ytan fått fin färg

Tips!

1.

En sats ger ett pajskal på ca 20 cm. Vill du ha extra deg till garnering gör 1,5 sats. Receptet ger ca 8-10 bitar

2.

Fyll pajen med valfri fyllning till matpaj eller dessertpaj

Ingredienser

Pajskal

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 gram smör

1,5 dl mjölk