back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PAJ MED VIT CHOKLAD OCH JORDGUBBAR

  • 15 minuter + 25 minuter
  • 12 personer

Igår påminde en händelse i min närhet mig om allt detta. Och DET fick mig bara vilja rusa hem, ta tag i mina barn och C och bara krama dem hård och aldrig släpa taget. För livet… det är skör. Precis som detta pajskal. Sä dra alla lite närmare, visa uppskattning och ta hand om varandra. För livet är skör . . . som detta pajskal. Men livet är full av lyckliga och varma stunder och dessa måste vi ta vara på. Ja mina vänner, livet må vara skör som ett pajskal men den är full av lyckliga och varma stunder som jordgubbar och choklad.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175º C.

2.

Blanda alla ingredienser till skalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.

3.

Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter.

4.

Ta ut och låt den kallna helt.

5.

Blanda mjölk, grädde, strösocker och vaniljsocker samt smör i en kastrull och värm upp på spisen.

6.

När både smöret och sockret har smält och mjölken börjar koka upp vispa den mindre mängd mjöl under fortsatt vispning.

7.

Koka upp och sen sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens. Tillsätt ev mer mjöl.

8.

Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält.

9.

Häll krämen i den kalla pajskalet, låt den svalna och sen kyl den ett par timmar innan servering.

10.

Garnera med färska bär och blad precis innan servering.

Tips!

1.

Strö över ev kokosflingor. Pajen blir inte bara snygg utan god också.

Ingredienser

Skal

300 g digestive kex finkrossade

100 g smält smör

Kräm

5 dl mjölk och vispgrädde lika delar ( använd annars bara mjölk )

0.75 dl strösocker

1 tsl vaniljsocker

75 g smör

0.5 – 0.75 dl mjöl (börja med mindre mängd och utöka till önskad konsistens)

100 g vit choklad

färska bär och ev myntblad eller citronmeliss att dekorera pajen med