back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PAD THAI MED VITKÅL

  • 10 minuter + 10 minuter
  • 2 personer

Superenkel Pad Thai utan nudlar, g f och vegetarisk. Om du älskar vitkål och asiatiska smaker.

Hur

Gör så här

1.

I en wok eller större stekpanna heta upp olja

2.

Fräs först lök, tillsätt chili och fräs lite till. Tillsätt vitkål, morötter och fräs tills de är mjuka. Rör i då och då

3.

Tillsätt fisksås, soja, sesam olja och oyster sås. Fräs någon minut till

4.

Knäck äggen i het olja i en annan stekpanna. Rör i snabbt så det blir som en äggröra

5.

Häll äggröran över grönsakerna. Blanda väl

6.

Strö över sesamfrö och thai basilika. Servera med limeklyftor och njut!

Ingredienser

Ingredienser

500 g färsk vitkål, strimlad

1 stor morot, strimlad

rapsolja att steka i

1 salladslök hackad

1/2 chili, hackad

3 ägg

2-3 msk sesamolja

3 msk fisksås

2 msk japansk soja

3-4 msk oyster sås

rostade sesamfrö

färsk thai basilika och limeklyftor