Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Finns det något som är godare en Oreo? Oreofyllda kakor så klart. Enkelt att göra på få ingredienser och så otroligt lätt att variera efter smak om inte Oreo är en av dina favoriter. Och du , med detta recept kommer du inte att misslyckas. Behöver inte kyla degen innan gräddningen och kakorna kommer ändå inte flytta ut så mycket.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smält smör och socker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.
3.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
4.
Tillsätt till äggsmeten. Blanda jämnt.
5.
Tillsätt Oreokakorna i och blanda lätt.
6.
Forma till runda bollar för hand ( 2 msk deg) eller med hjälp av en cookies/glasskopa.
7.
Lägg på plåt med tillräckligt plats mellan. Grädda omgående för ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få en bryn kant och mitten puffat upp.
8.
Ta ut och strö över flingsalt. Låt kallna på galler.
9.
Förvaras svalt i låda med lock.
160 g normal saltat smör, smält och avsvalnat
2.5 dl strösocker
1 stort ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 12 st Oreokakor , grovt hackade