back-button

Simona Muntean

Picture of the author

OREO COOKIES

  • 12 personer

Vem älskar inte Oreokex? Inte många. Dessa Oreo cookies är som att ta den älskade kakan till nästa nivå. Om du rullar degbollarna länge kommer smakerna blandas mer. Jag ville ha en sån kaka i tre färger så varje tuggan blir en trevlig överraskning, smakar olika.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

2.

Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

3.

Vispa smör, strö- och muscovadosocker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.

4.

Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och vispa tills allt blandats.

5.

Fördela degen lika i 3 skålar. Den ena lämnar du så. I den andra blandar du kakao och i den tredje de krossade kexen.

6.

Rulla till 10-12 bollar av varje deg, blir stora som valnötter.

7.

Sätt ihop en boll av varje degsort och rulla lätt. Lägg glest på plåten.

8.

Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter.

9.

Låt kakorna kallna på galler under en kökshandduk innan du förvarar i en lufttätt burk.

Ingredienser

Kakdeg

125 g rumstempererat smör

1.5 dl strösocker

1 dl muscovadosocker

1 ägg

3.75 dl vetemjöl

0.75 tsk bikarbonat

2 msk mörkt osötat kakao

6 st krossade Oreokex