I en stor djup panna eller kastrull stek lök och vitlök i olivolja.
Krämig risoni i tomatsås med kikärtor och spenat. Enkelt och gott. Passa på och gör några matlådor till veckan när du ändå är igång.
1.
I en stor djup panna eller kastrull stek lök och vitlök i olivolja.
2.
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Koka upp och sjud för 2-3 min.
3.
Tillsätt risoni pasta, 7,5 dl vatten och buljongtärning.
4.
Koka upp och sjud sen för ca 7-8 min tills pastan är al dente. Tillsätt ev mer vatten om det behövs.
5.
Tillsätt kikärtor och spenat. Salta och peppra efter smak. Blanda väl. Sjud för 2-3 min.
6.
Servera ev en god fräsch sallad till.
1 burk finkrossade tomater
1 gullök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk tomatpuré
3 dl risoni pasta
ca 7,5-9 dl het vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk italienska kryddor
1 burk kikärtor avrunna
ca 30 g färsk bladspenat
salt och peppar efter smak