Värm oljan i en stor kastrull, ca 5 liter, på spisen.
Denna är så sjukt god, så du måste testa. Supersnabbt att laga så varför inte preppa några matlådor också?
1.
Värm oljan i en stor kastrull, ca 5 liter, på spisen.
2.
Tillsätt gullök, paprika och vitlök och fräs under omrörning ett par minuter tills löken blir glansig och mjuk.
3.
Tillsätt färsen och stek tills den får lite färg.
4.
Gå in med tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar och paprika pulver samt smulad buljongtärning.
5.
Tillsätt pastan, rör i, och fyll på med kokande vatten bara så det precis täcker pastan.
6.
Koka på medelvärme under lock i ca 10-15 minuter. Rör i efter halva tiden och smaka av. 7. När pastan är kokt ta bort från plattan och rör i spenaten. Smaka av med salt.
7.
Toppa ev med riven parmesan vid servering.
4-5 msk olivolja
1 stor gullök, skalad och grovt hackad
1 stor röd paprika, urkärnad och delad
2 vitlöksklyftor finhackade
800 g nötfärs
2 msk paprika pulver
1 tsk svart peppar, grovmalen
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar (nöt)
500 g pasta, okokt
ca 1-1,25 liter kokt vatten
65 g babyspenat, färsk
riven parmesan till servering