I en matberedare hacka mandlar och mandelsmör till en grynig massa
Dessa är fullproppade med nyttigheter och du kan ta både en och två bollar på en gång. Ha med några bollar i väskan på väg till gymmet eller till jobbet.
1.
I en matberedare hacka mandlar och mandelsmör till en grynig massa
2.
Tillsätt urkärnade dadlar och kokosfett. Pulsa någon minut
3.
Tillsätt ev salt, hackad choklad och tranbär och pulsa snabbt tills allting är blandat
4.
Gör lika stora bollar av degen
5.
Ställ kallt minst 30 minuter eller längre
6.
Rulla eventuellt bollarna i florsocker eller kakao
1.
Jag serverade bollarna naturell, utan florsocker eller kakao. Det blir en bra och något nyttigare variant. Bollarna kan med fördel göras veganska, byt ut chokladen mot vegansk choklad. Finns att köpa på t ex Hemköp.
200 g rostade mandlar
2/3 dl mandelsmör
2 msk kokosfett
6 XXL dadlar
en nypa salt om du använder osaltade mandlarna
1 dl tranbär
1 dl hackad mörk choklad