Ta fram en rund form, ca 20-22 cm i diameter, med löstagbar botten.
När värmen är här för att stanna vill du inte baka i ett varmt kök. Denna underbara no-bake vit chokladcheesecakepaj är perfekt att svänga ihop en sån dag. Till vit choklad kan även syrligare frukt och bär passa. Hallon kan jag tänka mig blir perfekt. Och denna paj blir perfekt som avslutning på midsommarfirandet.
1.
Ta fram en rund form, ca 20-22 cm i diameter, med löstagbar botten.
2.
Blanda kexen och med det smälta smöret till en grynig blöt massa.
3.
Häll i formen och tryck ner och upp mot kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte cheesecaken smula vid servering. Ställ formen i kylskåp tills du förbereder fyllningen.
4.
Micra chokladen ca 20-30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
5.
Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölken. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut “vattnet” och använd endast kokosgrädden.
6.
Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färska jordgubbar och blåbär och strö över kokosflingor.
7.
Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen.
17 st (250 g) digestivekex finkrossade
100 g normal saltat smör, smält
225 g vit choklad
100 g färskost naturell
grädden från en burk kokosmjölk (utan kokosvatten)
jordgubbar och blåbär till garnering
riven kokos