Smält passionsfrukt och gelesocker på spisen på medelvärme. Koka upp snabbt och sjuda i ett par minuter.
Låt mig sammanfatta det hela i en mening. Denna no-bake tropisk cheesecake med kokos och passionsfrukt är en dröm. Len, söt syrlig cheesecake på en spröd digestivebotten, toppad med bränt maräng. Cheesecaken är gjort utan varken gelatin eller choklad så den är extra len men vill du ha en fastare konsistens får du servera den riktigt riktigt kall. Funkar toppen även halvfrusen. Du kan skippa marängen och servera cheesecaken som den är eller ev med lite vispad grädde.
1.
Smält passionsfrukt och gelesocker på spisen på medelvärme. Koka upp snabbt och sjuda i ett par minuter.
2.
Ta bort från spisen och sila bort kärnorna. Låt purén kallna.
3.
Fodra botten och kanterna på en rund form, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
4.
Blanda kexsmulor och smält smör till en grynig blöt massa.
5.
Tryck massan i botten på formen. Packa den riktigt hård så kommer inte botten smula när du ska servera. Ställ ev kallt tills du gör cheesecaken.
6.
Vispa färskost mjukt och klumpfritt. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och kokosgrädden. Se till att du inte skakar burken innan utan hanterar varsamt. Kokosvatten behöver du inte.*
7.
Vänd purén i cheesecaken och blanda jämnt.
8.
Häll fyllningen i formen över botten och jämna till ytan. Plasta in och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.
9.
Koka strösocker, citronsaft och vatten till en sirap av honungsliknande konsistens.
10.
Vispa äggvitorna till hård skum. Tillsätt den varna sirapen under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills marängen är blank och styv.
11.
Lotsa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Toppa den med maräng och bränn av med en gasolbrännare. Strö över rostade kokoschips
150 g Digestivekex, ca 10 stycken, finkrossade
75 g normal saltat smör, smält
1 fpk fryst passionsfrukt
1 dl gelesocker Multi
400 g färskost naturell
2 dl sötad kondenserad mjölk, kylskåpskall
2 dl kokosgrädde (tjocka delen i burken) kylskåpskall
2 dl strösocker
4 msk vatten
saften från 0.5 citron
3 äggvitor (1 dl)
rostade kokoschips till garnering