Fodra en form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En Tiramisu som du enkelt tar med dig ute på picknick och inte bara det utan serverar enkelt till alla gäster. Och så blir det en ljuvlig kombo mellan den klassiska Tiramisun och en No-bake cheesecake. Ja du förstår vad jag syftar på, en no-bake Tiramisu cheesecake. Och bara som en parentes, det tar en halvtimme att svänga ihop den.
1.
Fodra en form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Blanda kex ( men spara 4 msk till garnering) med smält smör till en gryning massa. Tryck massan i botten på formen, använd baksidan av en matsked eller glas för att packa massan ordentligt.
3.
Doppa snabbt varje kex i kaffe och lägg glest på botten. Ställ formen åt sidan.
4.
I en liten skål lägg gelatinpulvret och kallt vatten. Rör i och låt svälla i ca 5 minuter. Mikra sen 10-15 sekunder tills gelatinet har smält. Rör i och låt svalna.
5.
I en stor skål vispa färskost, vispgrädde och florsocker samt vaniljsocker.
6.
Tillsätt gelatinet under fortsatt vispning.
7.
Häll cheesecaken mellan kexen och sen över, försiktigt så du inte mosar dem. Jämna till ytan.
8.
Strö kex över och plasta in formen ordentligt. Ställ kallt i ett par timmar eller över natten. Skär i lagom bitar innan serveringen. Njut!
400 g digestivekex, finkrossade
200 g smör, smält
8 – 10 stycken Savoiardikex
1.5 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
500 g färskost, rumstempererat
1.5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl bryggt kaffe