back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE STRÖSSELCHEESECAKE

  • 12 bitar

En liten krämig vit chokladcheesecake med strössel för att fira hemma i all sin enkelhet.

Hur

1.

Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan. 

2.

Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.

3.

Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.

4.

Rör färskosten mjukt. Blanda smält choklad och smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och strösseln i färskosten.

5.

Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.

6.

Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.

7.

Toppa med grädde och garnera med kexsmulor och strössel.

Ingredienser

Botten

300 g Digestivekex

150 g normal saltat smör, smält

Cheesecake

3 dl vispgrädde

600 g färskost, naturell

 200 g vit choklad, smält  

2 tsk smör, smält

2 dl strössel

Garnering

2 dl vispgrädde

kexsmulor eller halverade kakor

1/2 dl strössel