Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Om du bara visste hur länge jag har längtat efter denna no-bake Raffaello cheesecake. Det är inte flera månader utan år. Har sagt länge att jag måste få göra en cheesecake av mina favorit chokladbitar. Och jag måste säga att det var värt att vänta på. Denna är superenkelt att göra, kräver ingen ugn och ingen gelatin. Stelnar fint och blir så där lagom krämig och lagom sött. Du måste bara testa den!
1.
Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.
3.
Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
4.
Rör färskosten med vaniljsocker och kokosgrädden mjukt. Blanda smält choklad och smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och mandelmjölet i färskosten.
5.
Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
6.
Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.
7.
Vispa grädden till medelhårda toppar, spritsa över cheesecaken, toppa med riven kokos och Raffaello chokladkulor.
1.
*Använd endast den tjocka delen från kokosmjölken.
225 g Vaniljrån, wafers med vaniljfyllning, finkrossade
100 g normal saltat smör, smält
2 dl vispgrädde
500 g färskost, naturell
1 dl kokosgrädde *
2 tsk vaniljsocker
150 g vit choklad, smält
2 tsk smör, smält
1- 1.5 dl mandelmjöl eller 1 dl riven kokos
1 – 1.5 dl vispgrädde (kan uteslutas)
Raffaello chokladkulor
riven kokos