Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
Denna no-bake paj med frukt eller choklad går alldeles utmärkt att göra i alla väder - speciellt värme. Pajskalet är full av fiber och fyllningen är len med en sötsyrlig smak av väldoftande solmogna persikor och syrlig passionsfrukt. Den är mjöl-, laktos- och sockerfri och kan med fördel göras vegetariskt.
Fyllningen till denna no-bake paj gjorde jag på Barebells sommarnyhet, Peach Passion milkshake.
1.
Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
2.
I matberedaren mixa mandelmjöl, havregryn, dadlar och kokosfett till en grynig massa, typ fuktig sand.
3.
Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Jämna till ytan.
4.
Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.
5.
Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.
6.
I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.
7.
Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar på botten på kastrullen.
8.
Mikra gelatinet ett par sekunder i taget tills den smälter.
9.
Vispa i fyllningen och ta bort från spisen.
10.
Häll fyllningen i pajskalet.
11.
Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger.
12.
Ställ pajen kallt i minst 4 timmar, helst över natten.
13.
Dekorera innan serveringen
2.5 dl mandelmjöl
1.5 dl havregryn
15 dadlar urkärnade
2 msk kokos fett eller nöttsmör
ev 0.5 tsk vanilj
450 ml Barebells Peach passion milkshake
2 msk maizena mjöl
1.5 tsk gelatin (ersätt den med 2.5 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)
0.5 tsk vaniljpasta
färsk persika i skivor, passionsfrukt kärnor och hackade mandlar m m till garnering