back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE PAJ MED PERSIKA OCH PASSIONSFRUKT

  • 10 bitar

Denna no-bake paj med frukt eller choklad går alldeles utmärkt att göra i alla väder - speciellt värme. Pajskalet är full av fiber och fyllningen är len med en sötsyrlig smak av väldoftande solmogna persikor och syrlig passionsfrukt. Den är mjöl-, laktos- och sockerfri och kan med fördel göras vegetariskt.

Fyllningen till denna no-bake paj gjorde jag på Barebells sommarnyhet, Peach Passion milkshake.

Hur

Gör så här

1.

Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.

2.

I matberedaren mixa mandelmjöl, havregryn, dadlar och kokosfett till en grynig massa, typ fuktig sand.

3.

Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Jämna till ytan.

4.

Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.

5.

Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.

6.

I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.

7.

Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar på botten på kastrullen.

8.

Mikra gelatinet ett par sekunder i taget tills den smälter.

9.

Vispa i fyllningen och ta bort från spisen.

10.

Häll fyllningen i pajskalet.

11.

Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger.

12.

Ställ pajen kallt i minst 4 timmar, helst över natten.

13.

Dekorera innan serveringen

Ingredienser

Pajskal

2.5 dl mandelmjöl

1.5 dl havregryn

15 dadlar urkärnade

2 msk kokos fett eller nöttsmör

ev 0.5 tsk vanilj

Fyllning

450 ml Barebells Peach passion milkshake

2 msk maizena mjöl

1.5 tsk gelatin (ersätt den med 2.5 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)

0.5 tsk vaniljpasta

färsk persika i skivor, passionsfrukt kärnor och hackade mandlar m m till garnering