Koka upp hallon och gelésocker. Mosa bären och sila bort kärnorna. Låt kallna.
No-bake Neapolitan cheesecake som du gör enkelt på en botten av kladdkaka eller brownie och som smakar ljuvligt. Originalet är egentligen bakad med choklad, jordgubbar och vanilj men jag ville göra en twist. Så hallon och vit choklad till den mörka kraftiga kladdkakesmaken blir perfekt. Toppad med vispad grädde blir ljuvlig. Men jag upprepar mig och det är inte meningen. Testa den eller gör du själv en twist genom att byta ut kladdkakebotten mot en kexbotten gjord på chokladkakor och smör. Gott!
1.
Koka upp hallon och gelésocker. Mosa bären och sila bort kärnorna. Låt kallna.
2.
Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
3.
Rör färskosten mjukt. Blanda smält choklad och smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och vispa jämnt.
4.
Dela färskostsmeten i två skålar. Vänd hallonsåsen i den ena skålen. Blanda bara tills smeten är jämn.
5.
I en form med löstagbara kanter lägg kladdkakan. Det blir botten på cheesecaken. Du kan strö över ev 1 dl frysta hallon, upptinade, eller färska.
6.
Häll cheesecakesmeten med hallon över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan.
7.
Skedda försiktigt över cheesecakesmeten med vit choklad. Jämna till ytan.
8.
Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
9.
Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
10.
Toppa med grädde och garnera med strössel eller choklad.
1 kladdkaka*, färdigköpt eller baka själv.
200 g frysta hallon
1 dl Dansukker Gelésocker
3 dl vispgrädde
600 g färskost, naturell
250 g vit choklad, smält
2 tsk smör, smält
ev 1 dl hallon, frysta eller färska (kan uteslutas)
2 dl vispgrädde
0.5 dl strössel eller choklad