Klä en form med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper.
Krämig cheesecake med mangobitar och glaze i tre lager med Ladyfingers kex. En fräsch somrig dessert som passar perfekt under varma sommardagar.
1.
Klä en form med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper.
2.
Klä väggarna och botten med kex.
3.
Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Låt det stå ca 5 minuter.
4.
Vispa snabbt färskost, vispgrädde och strösocker till en tjock pudding.
5.
Mikra snabbt gelatinen för ca 10 sekunder eller tills den har smält.
6.
Vänd gelatin och mangobitar i ostmassan.
7.
Häll cheesecake i formen och ställ kallt tills du gör glazen.
8.
Vispa gelatin i juice och låt stå i ca 5 minuter.
9.
Häll kokhet vatten över och vispa i ett par minuter tills den har svalnat.
10.
Häll försiktigt glaze över hela cheesecake.
11.
Ställ kallt för minst en timme.
12.
Ta ut cheesecaken ur formen.
13.
Garnera med vispad grädde och ätbara blommor eller blad.
Savoiardikex
gelatinpulver
Philadelphia färskost
vispgrädde
strösocker
mangobitar
mangojuice
kokhet vatten
vispad grädde
ätbara blommor och blad
färsk citronmeliss m m