Blanda mycket finkrossade kexen med smör och tryck med baksidan av en sked i botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbara kanter.
En enkel paj med len mangofyllning. Så krämig och fräsch utan ugn. Brukar baka med färska frukt och bär men när det kommer till mango måste jag säga att jag föredrar fryst. Slipper pilla bort skinnet och tärna. Allt den gudomliga exotiska smaken finns fint paketerat i frysdisken i den närmaste matbutiken.
1.
Blanda mycket finkrossade kexen med smör och tryck med baksidan av en sked i botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbara kanter.
2.
Ställ kallt för minst 15 minuter i frysen eller för 30 i kylskåp.
3.
För att förbereda fyllning blanda mango ev med lite socker och vispa jämn.
4.
Strö gelatin över 1 dl mangopure som du har värmt ca 20 sek innan.
5.
Rör sedan om tills gelatinen är upplöst.
6.
Rör gelatinblandningen i resterande pure tills den är väl blandad. Låt blandningen sitta i kylskåpet i 10 minuter.
7.
Rör då och då för att undvika att den stelnar.
8.
I en annan skål, vispa grädden tills den bildar fasta toppar.
9.
Vänd grädden i mangofyllningen.
10.
Avlägsna ev pajskalet från formen och ställ på ett serveringsfat. Jag avlägsnade pajen från formen precis innan serveringen för att vara på den säkra sidan.
11.
Häll fyllningen i och släta toppen med en spatel.
12.
Kyla pajen tills den är fast i konsistens, ca 3 timmar, eller helst över natten.
13.
Innan servering, vispa resterande grädde tills den är fast.
14.
Dekorera pajen med vispad grädde.
15.
Vill du inte ha grädde toppa istället med en färskost kräm gjord på vispad Philadelphia ost och florsocker.
16.
Strö över limeskal och dekorera med färsk myntablad.
300 g krossade Digestive eller glutenfria kex
125 g rumstempererat smör i små kuber
6.5 dl mangopuré gjord på upptinad tärnad mango som du kör i matberedare eller blender
3 msk strösocker
2 msk gelatin
1.5 dl vispgrädde
2 dl vispad grädde eller 100 g Philadelphia ost vispad med 0.5 dl florsocker
ev lime skal och myntablad