I en kastrull på spisen koka upp mjölk, maizena och strösocker. Sjud sen på låg värme under konstant omrörning tills krämen tjocknat
Här kommer receptet på Simonas no-bake kokos- och mandeldröm. Pssst! Lätt att göra glutenfri, mjölkfri eller vegansk. Du måste testa denna.
1.
I en kastrull på spisen koka upp mjölk, maizena och strösocker. Sjud sen på låg värme under konstant omrörning tills krämen tjocknat
2.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör intills chokladen har smält och krämen är jämn. Låt kallna
3.
I en stor skål vispa den kalla krämen med den tjocka delen av kokosmjölken ( skaka inte burken)
4.
Tillsätt mandelmjöl och blanda väl. Tillsätt ev lite vispgrädde om krämen är för tjock
5.
Montera kakan/tårtan på ett serveringsfat eller i en form. Lägg ett lager kex snabbt doppade i mjölk
6.
Bred över 1/3 del kräm. Jämna till ytan. Lägg över ett till lager kex doppade i mjölk o s v. Avsluta med ett lager kex
7.
Ställ i kyl, väl inplastad, för minst 2 timmar eller över natten
8.
Smält chokladen i micron, bredd den över toppen på kakan/tårtan
9.
Strö över riven kokos
5 dl mjölk (eller mandel/kokosdryck)
1,5 dl maizena majsstärkelse
1 dl strösocker
100 g vit choklad hackad (ec vegansk)
1 burk kokosmjölk (endast tjocka delen)
1,5 dl mandelmjöl/finmalda mandlar
ev 0,5-1 dl vispgrädde om krämen är för tjock (ev vegansk)
ca 32 st söta rektangulära kakor/kex (ev glutenfria)
1,5 dl mjölk (ev mandel/kokosdryck)
150 g vit choklad (ev vegansk)
ca 1 dl riven kokos att toppa med