Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
Jag hittade en gammal goding från den tiden jag startade min blogg på blogg.se. No-bake jordnötskakor med choklad. Ett av de första recepten jag skapade och några av de första bilderna jag tog.
1.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
2.
Blanda alla ingredienser till kakan
3.
Häll smeten i formen och tryck med baksidan av en matsked. Jämna till ytan
4.
Smält chokladen i mikron under ca 1,5-2 minuter, 30 sekunder i taget. Blanda väl med en sked emellan
5.
Bred över kakan
6.
Toppa med kringlor och flingsalt
7.
Ställt kallt någon timme
8.
Dela kaka och förvara i låda med lock
120 g jordnötssmör
120 g smält saltat smör
200 g krossade Digestive eller Mariekex
1.5 dl florsocker
150 g ljus choklad
ca 20 stycken saltade kringlor (pretzels)