Gör puré av jordgubbarna, i matberedare eller för hand
En somrig cheesecake som passar lika bra på studentskiva som på midsommar. Krämig och perfekt utan att behöva använda ugnen.
1.
Gör puré av jordgubbarna, i matberedare eller för hand
2.
Blanda i en kastrull jordgubbar och gelésocker och värm på spisen nästan tills det börjar koka. Sockret ska lösas upp.
3.
Ta bort från spisen och häll purén i en kall skål.
4.
Blanda kexen med smält smör till en gryning massa och tryck i botten på en rund form (20 cm) med löstagbara kanter.
5.
Ställ ev kallt tills du har gjort klart cheesecaken.
6.
Vispa grädden till hårda toppar.
7.
Vispa osten och blanda med den avsvalnade jordgubbspurén.
8.
Vispa jämt.
9.
Vänd grädden i ostmassan och blanda till en jämn cheesecake.
10.
Ställ i kylen för minst 2 timmar eller över natten.
11.
Har du bråttom frys cheesecaken åtminstone någon timme.
12.
Dekorera med vispad grädde och några delade färska jordgubbar och citronmeliss.
1.
Servera cheesecaken kall, den är som godast. Min dotter frös in den extra bit hon fick med sig hem och tyckte den var jättegod senare si så där lagom halvfryst. Du kan byta ut jordgubbarna mot andra bär som du föredrar.
15 stycke Digestive kex
7 msk smält smör
ev 2 msk strösocker
300 g färska jordgubbar
5 msk gélesocker
200 g färskost naturell
2 dl vispgrädde
ev vispad grädde, färska jordgubbar och ätbara blommor och blad till dekorering