Klä en rund form med löstagbara kanter, 15-18 cm i diameter, med bakplåtspapper både botten och väggarna. Ställ åt sidan.
En ljuvlig och krämig cheesecake med jordgubbar och vit choklad på en Oreobotten som är enkel att göra och tar mindre än en timme att förbereda. Perfekt för varma sommardagar!
1.
Klä en rund form med löstagbara kanter, 15-18 cm i diameter, med bakplåtspapper både botten och väggarna. Ställ åt sidan.
2.
Blanda Oreokex och smält smör till en blöt grynig massa och tryck i botten på formen. Ställ i kylen under tiden du förbereder cheesecaken.
3.
I en kastrull på spisen koka upp hackade jordgubbar och gelesocker. Småkoka ett par minuter, mosa bären och sila till puré. Ställ i frysen eller kylen för att kallna.
4.
Vispa färskost och vispgrädde på mellanhastighet tills allt har blandats väl och. Tillsätt den kallna purén och smält choklad och blanda väl.
5.
Ta fram formen och lägg jordgubbsskivorna upprätta runt kanten som i bilden nedan.
6.
Häll cheesecaken över och jämna till ytan. Ställ i kylen i minst 2 timmar. Har du bråttom ställ formen i frysen men se till att den bara blir riktigt kall inte fryst.
7.
Toppa med krossade Oreo och jordgubbar innan servering.
1.
Denna gång använde jag Callebaut ruby choklad som har en fin rosa nyans och en fruktig smak. Cheesecaken är god fryst också men jag föredrar den krämig och bara riktigt riktigt kall.
10 Oreokex, finkrossade
60 g smör, smält
200 g jordgubbar, hackade
5 msk gelésocker
400 g färskost, naturell
1 dl vispgrädde
150 g smält vit choklad
5-6 stora färska jordgubbar skivade på längden
2 Oreokex, finkrossade
3 jordgubbar, halverade