Blanda kexsmulorna med smält smör och tryck i botten på en form med löstagbara kanter.
Sonen fyllde 17 i veckan. Alltså redan 17 år. Vart har tiden tagit vägen? Inser att min lilla kille börjar bli riktig stor. Han är en lång kille, minst ett huvud längre än mig som ändå är 168 cm, lugn och sansad. Älskar hans sätt att alltid komma fram och krama mig trots att han är ute med kompisarna. Säger alltid puss i telefon innan vi avslutar samtalet. Och jag vet att han ofta säger ”Det är lugnt mamma” när han egentligen inte gillar eller vill ha något. Frågade honom vilken typ av tårta han önskade sig på sin 17 årsdagen och jag fick det svaret som jag hade förväntat mig. ”Det är lugnt mamma. Du behöver absolut inte baka någon tårta till mig. Du är säkert trött i veckan, du jobbar ju. Jag är inte en tårtmänniska heller, det vet du”, fortsatte han. Lovade honom att jag INTE skulle baka någon tårta och självklart gjorde jag som jag hade lovat. Att inte baka. Men klart det skulle bli någon liten grej att sätta ett ljus i som han skulle blåsa efter middagen. Nu råkar jag veta att min son älskar cheesecake och han älskar popcorn. Så kvällen innan hans födelsedag satte jag ihop en liten men ganska hög cheesecake som skulle kylas ett par timmar och dekoreras med salt karamellsås och popcorn precis innan serveringen.
1.
Blanda kexsmulorna med smält smör och tryck i botten på en form med löstagbara kanter.
2.
Ställ kallt tills du förbereder cheesecakefyllningen.
3.
Vispa färskost med marsán pulver och socker.
4.
Vänd grädden försiktigt i ostmassan och häll i formen.
5.
Ställ kallt ett par timmar.
6.
Dekorera med karamellsås och popcorn precis innan serveringen.
200 g Digestive kex i smulor
75 g smält smör
400 g Philadelphia ost
60 g marsán pulver
1 tsk vaniljsocker
4 – 5 dl vispad gräddegrädde
60 g strösocker