back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE CHEESECAKE MED STRÖSSEL

  • 30 min
  • 12 bitar

Recept på en god no-bake cheesecake med strössel.

Hur

Gör så här

1.

Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.

3.

Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.

4.

Rör färskosten mjukt. Blanda smält choklad och smält smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och strösseln i färskosten.

5.

Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.

6.

Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.

7.

Toppa med grädde och garnera med kexsmulor och strössel.

Ingredienser

Botten

300 g Digestivekex

150 g normal saltat smör

Fyllning

3 dl vispgrädde

600 g färskost

200 g vit choklad

2 tsk smör

2 dl strössel

Garnering

0.5 dl strössel

2 dl vispgrädde