Fodra en avlång brödform med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt i en serveringsform* behöver du inte fordra den.
Denna no-bake Biscoffcheesecake tårta med Biscoff spread är drömmen för alla som älskar detta bruna kex. Och själva Biscoff krämen är så god så du vill äta upp den bara med sked.
1.
Fodra en avlång brödform med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt i en serveringsform* behöver du inte fordra den.
2.
Vispa färskost och vispgrädde jämnt. Tillsätt Biscoff spread och vispa jämnt.
3.
Tillsätt ev florsocker och vänd med en slickepott eller slev.
4.
Doppa kex** snabbt i mjölk och täck botten på din form med. (jag behövde 10 stycken till en rad).
5.
Häll över hälften av fyllningen. Jämna till ytan och fortsätt med nästa lager kex doppade i mjölk. Häll över nästan all fyllning, spara 4-5 msk i en liten skål.
6.
Avsluta med ett kexlager. Plasta in formen ordentligt och ställ i kylskåp för minst en timme eller över natten.
7.
Ta fram ett serveringsfat och stjälp upp cheesecake på. Ta bort plastfilmen.
8.
Bred resterande fyllning på toppen. Strö över krossade kex och sikta kakao.
9.
Rör Biscoff spread mjukt, värm ev ett par sekunder i micron. Ringla över cheesecaken.
10.
Förvaras svalt i kylskåp i upp till 2 dygn. Men som godast första dagen.
1.
*Om du monterar tårtan direkt i serveringsformen. Innan servering ta fram din form från kylskåpet, bred över resterande fyllning, strö över kex och sikta kakao. Ringla Biscoff spread över och servera.
2.
**Jag hade ett lager med Savoiardikex i mitten men du kan byta ut mot Lotus Biscoff lex
ca 30-36 st Lotus Biscoff kex (beroende på din form)
600 g färskost naturell
2 dl vispgrädde 40%
0,5 burk (200 g) Biscoff spread
0,5 -1 dl florsocker
2 dl mjölk
3 st Lotus Biscoff kex grovt krossade
2 msk osötad kakao
2 msk Biscoff spread, uppvärmd i micro