back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE BISCOFF-CHEESECAKE TÅRTA

  • 20 minuter
  • 8-10

Här om dagen fick jag ett härligt bud med nyheter från Lotus Biscoff, just det som jag så länge har velat sätta vantarna på. Fick bli en no-bake Biscoffcheesecake tårta med Biscoff spread så klart. Alltså drömmen för alla som älskar detta bruna kex. Och innan du ens börjar undra så finns Biscoff spread att köpa på City Gross och Coop (större butiker). Inget samarbete utan upplyssning för den som är intresserad av veta och köpa.

    Hur

    1.

    Fodra en avlång brödform med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt i en serveringsform* behöver du inte fordra den.

    2.

    Vispa färskost och vispgrädde jämnt. Tillsätt Biscoff spread och vispa jämnt.

    3.

    Tillsätt ev florsocker och vänd med en slickepott eller slev.

    4.

    Doppa kex** snabbt i mjölk och täck botten på din form med. (jag behövde 10 stycken till en rad).

    5.

    Häll över hälften av fyllningen. Jämna till ytan och fortsätt med nästa lager kex doppade i mjölk. Häll över nästan all fyllning, spara 4-5 msk i en liten skål. 

    6.

    Avsluta med ett kexlager. Plasta in formen ordentligt och ställ i kylskåp för minst en timme eller över natten.

    7.

    Ta fram ett serveringsfat och stjälp upp cheesecake på. Ta bort plastfilmen. 

    8.

    Bred resterande fyllning på toppen. Strö över krossade kex och sikta kakao.

    9.

    Rör Biscoff spread mjukt, värm ev ett par sekunder i micron. Ringla över cheesecaken. 

    10.

    Förvaras svalt i kylskåp i upp till 2 dygn. Men som godast första dagen.

    Tips!

    1.

    *Om du monterar tårtan direkt i serveringsformen. Innan servering ta fram din form från kylskåpet, bred över resterande fyllning, strö över kex och sikta kakao. Ringla Biscoff spread över och servera. 

    2.

    **Jag hade ett lager med Savoiardikex i mitten men du kan byta ut mot Lotus Biscoff lex

    Ingredienser

    ca 30-36 st Lotus Biscoff kex (beroende på din form)

    600 g färskost naturell 

    2 dl vispgrädde 40%

    1/2 burk (200 g) Biscoff spread

    1/2 -1 dl florsocker

    2 dl mjölk

    3 st Lotus Biscoff kex grovt krossade

    2 msk osötad kakao

    2 msk Biscoff spread, uppvärmd i micro