back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NEW YORK CHEESECAKE

  • 8 personer

Kan man fortfarande kalla den för en cake om man skippar botten och gör bara cremecheese fyllningen? Nå väl…jag kallar den fortfarande för en cheesecake. Den godaste, lenaste och krämigaste cheesecaken ever. Fast utan botten. Varför ska man inte äta bara den godaste delen?

Hur

Gör så

1.

Se till att dina ingredienser är rumstempererade. Ta fram allt ca 30 minuter innan du ska starta.

2.

Sätt ugnen på 150 º. Smör en form med löstagbara kanter och lägg ev bakplåtspapper i botten. Klä formens utsidan med dubbla aluminiumfolje. Klä formen enda upp till kanterna.

3.

Vispa ägg och creme fraiche i en stor skål. Vispa osten och smöret krämigt i en annan skål.

4.

Blanda ostmassan i ägg och creme fraiche smeten. Blanda i socker, maizena, vanilj och citronsaft. Vispa ordentligt, ca 1-1,5 minuter. Häll smeten i formen.

5.

Lägg formen i en ännu större form som du häller kokt vatten i så formen med cheesecaken ligger i vatten utt till halva höjden på formen. Se till att formen med vatten är så stor så formarna inte alls rör varandra.

6.

Baka i mitten av ugnen för ca 2 timmar. Ta ut formen försiktigt ur vattnet och pila bort foljen. Låt cheesecaken kallna i rumstemperatur. Kyll den sen täckt för ca 6 timmar eller över natten.

7.

Kan serveras med färska bär eller fruktsås. Testa den bara som den är annars.

8.

G u d o m l i g t! Eller som amerikanerna säger…Heavently!

9.

Denna cheesecake tar sin lilla tid att göra med den är värd det. Ha bara tålamod och låt den bli riktigt kylld även om det är svårt. Du kommer inte att ångra dig.

Tips!

1.

Sikta florsocker innan serveringen och servera den med chokladdoppade jordgubbar.

Ingredienser

Ingredienser

350- 400 g Philadelphia ost

1 dl creme fraiche 34%

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker eller vanilla bean paste

2 ägg

1,5 msk maizena

3 msk rumsvarmt smör

1 tsk citronsaft